2024-05-02

Hála és emlékezés

„Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád!”

/Zsoltárok 55, 23/

A 2020-as év minden ember, család és intézmény számára gondokkal teli, embert próbáló időszak.

Próbáljuk megoldani a nehéz helyzeteket, de sajnos olyanokkal is szembe kell néznünk, amire már nincs emberi megoldás. Ebben az állapotban ért el bennünket a lesújtó hír, hogy nagytiszteletű Pál Csaba intézményalapító nyugdíjas lelkipásztorunk visszaadta lelkét Teremtőjének, végleg megpihent.

Nagytiszteletű Pál Csaba és felesége 1998 augusztusában érkeztek Hajdúhadházra és 15 évig szolgáltak a gyülekezetben. Szolgálati évei alatt mindig azon igyekezett, hogy a rábízottakat Isten útján vezesse, hogy a gyülekezet gyarapodjon testben és lélekben egyaránt. Gondot fordított Isten házára is, a templom külső-belső felújítására.

Szívügye volt az iskola, minden követ megmozgatott azért, hogy újra induljon Hajdúhadházon a református nevelés, oktatás. Így sok nehézség, küzdelem után 2008-ban először óvodát, majd 2009-ben iskolát alapított. Hitte, hogy az intézmény a gyülekezet „veteményes kertje”. A gyermekekben látta a gyülekezet és az egyház jövőjét. Mindig arra törekedett, hogy az itt szolgálatot vállaló munkatársak, az idejáró gyermekek otthon érezhessék magukat, és az Istentől kapott szeretetet, békességet mindenki átélhesse. A gyerekek mindig rajongással vették körül, amikor bement az óvodába, vagy az iskolába, mindenkihez volt kedves, bátorító szava.

Reménység van a szívünkben, hogy nem hiába viselte a sok földi terhet. Mindenki, aki ismerhette hálával és szeretettel emlékezik Rá.

Ő már elment, nekünk maradt a fájdalom és az emlékezés, de töretlenül bízunk Isten gondviselő szeretetében, hogy a tiszteletes úr által megkezdett szolgálatot tovább folytathatjuk. Hálásak vagyunk életéért a Mindenható Istennek. Emléke legyen áldott közöttünk és hordozzuk imádságban feleségét és családját. “Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha.” János 11,25. A

A Hajdúhadházi Református Egyházközség és

a Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda szolgáló közössége

About Author